Färdiga projekt
25
page-template-default,page,page-id-25,page-parent,page-child,parent-pageid-17,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.9,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Det har under flertalet år skett en omvandling i flera av stadskärnans offentliga miljöer. Det som tidigare har gjorts är viktigt att ha med in även i kommande projekt eftersom det påverkar platsens förutsättningar för utveckling.

Här kan du se de färdiga projekt som pågått under senare år. Vill du ha ytterligare information får du gärna kontakta oss.

 

St Sigfrids gata

Skövdes första ”moderna” gångfartsområde. Gatan byggdes om med start 2007, för att sedan få ytterligare ett ansiktslyft under 2014.

 

Torggatan

Detta gaturum byggdes om för att stå klart under hösten 2015.  Fokus i projektet var att skapa en ljus och öppen känsla på gatan.

 

Storgatan

Denna gata fick ett stort lyft under 2012, då ytskikt och belysning byttes ut. Under samma tillfälle gjorde några av fastighetsägarna uppdatering av sina fasader.

 

Kungsgatan

2014-2015 byggdes en av de största passagerna genom stadskärnan om. Här finns nu plats för cyklister och fotgängare samt 20 nya parkeringsplatser.

 

Fredsgatan

Målet med ombyggnationen var att skapa en bättre och mer tillgänglig yta framför Stadshuset samt att knyta an till Hertig Johas gata och bidra till ett mer enhetligt och välkomnande centrumstråk.

 

Stadsbussterminalen

Stadsbussterminalen och delar av Stationsgatan byggs om, med start under hösten 2016. Projektet påverkas dessutom av ombyggnationen av kvarteret Mode.

 

Hantverksplatsen

Vi gör en större entré till Helénsparken från Hertig Johans gata, vilket ger bättre flöden till det lilla röda huset som ligger i hörnet mot Stadshuset.